Model: Interface Audio Drops Out

Macbook(Ableton audio out) sometimes drops out when using Model as interface. Audio of Model goes into mixer then interface. I know the audio signal is just cut from the Model.

BUT the samples on MODEL still work, just the interface audio signal goes bye bye.

After unplugging USB and back in it works.

Has anyone else experienced such instances?

I think one time it seemed that making adjustment potentially to a setting, say filter cut off on Ableton with a bluetooth midi controller cuts out the audio totally.

I have CC out disabled so I know it is not that.

Any suggestions or is this an issue in the Model samples?

Is there such thing as a beta for firmware with Elektron products like this?

I appreciate your time.

Bumped.

RECAP:

MODEL AS AUDIO INTERFACE
AUDIO COMING FROM MACBOOK
ABLETON RUNNING IN MACBOOK
WHEN GO ONTO BROWSER THE AUDIO DROPS OUT AND NO AUDIO UNTIL USB IS PLUGGED AND UNPLUGGED.

Has anyone else had this happen?

Is there a setting somewhere?

Is there a way a stray CC signal can be turning the audio interface functionality off?

Thank you and hope someone has some ideas.

What year is your MacBook? Have you had dropouts with any other interface? There is a known audio issue with recent MacBooks where you may need to temporarily disable automatic time updates or try a thunderbolt adapter. https://www.extremetech.com/computing/285971-apples-latest-macs-have-a-serious-usb-audio-problem

With the model on interface, can you record the audio stereo output and play with the mute and knobs parameters?

2015 or 17

I will check that out

No other issues with other interfaces

It is something with the transfer of audio source of the Abel vs Safari.

Thanks

Record what? I am drawing a blank

Sorry

I just want to record directly my Beat on the computer